‘Hypotheek zzp-er succesvol met de juiste kennis’

‘Hypotheek zzp-er succesvol met de juiste kennis’

fiscale-valkuil

De Nederlandse Vereniging van Banken komt met een informatiepunt voor zzp’ers over hypotheken. Volgens de organisatie zijn de hypotheekregels voor zzp’ers minder streng dan gedacht.

Dit initiatief komt voort uit de ervaring dat het moeilijk is om als zzp-er een hypotheek te krijgen en bankmedewerkers niet over de juiste kennis beschikken om situaties in te schatten en de jaarrekening op de juiste manier te lezen.

Feedback geven


Doelstelling van het informatiepunt is dat zzp’ers hun ervaringen gaan delen. Op het platform kunnen zzp’ers onder andere terecht voor een checklist, zodat ze goed beslagen ten ijs komen. De bank vraagt inderdaad altijd naar drie jaar een constant inkomen, maar wat veel mensen niet weten is dat daarvan afgeweken mag worden.

 De ondernemersadviseur

Volgens Arnout J. Punt Erkend hypotheekadviseur bij Pro Finance BV, zijn er voor zzp-ers volop mogelijkheden. Uiteraard kunnen ondernemers alles zelf voorbereiden en met dit dossier naar de bank gaan, maar de kans van slagen wordt aanzienlijk verhoogd door een onafhankelijk adviseur met ondernemerskennis in te huren. Jaarcijfers zijn altijd de basis voor een geldverstrekking, maar de kracht van een succesvolle hypotheekaanvraag zit zeker ook in ‘’dossieropbouw’’. ‘’Hoe verkoop je de aanvraag aan de bankier?’’ Vaak verdient de adviseur zichzelf dubbel en dwars terug, door bij meerdere banken offertes aan te vragen en zo tot de laagste rente te komen.

Geen reactie's

Geef een reactie